Berberisris Med Kylling

Berberisris Med Kylling

Ingredienser

3 kopper med langkornet basmati ris
1 steke kylling, rundt 1,5 kg
2 løk, 1 hel og 1 tynnt skivet
2 fedd med hvitløk
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. med nymalt pepper
1 tsk malt safran løst i 4 ss varmt vann
2 kopper med tørkede berberisbær
2/3 kopp klarnet smør eller olje
4 ss sukker
2 ss yogurt naturell
2 ss ristede spisskummen frø
2 ss rensede mandler
2 ss rensede pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Rens og vask 3 kopper med ris 5 ganger i varmt vann.

Plaser den hele kyllingen i en ildfast form. Stuff fuglen men den ene hele løken, hvitløk, og sprinkle med salt, pepper og 1 tsk. safranvann
Dekk kyllingen og stek på 180°C i 1 1/2 til 2 timer.

Rens bærene ved og fjerne stilkene, og plasser de i et dørrslag. Sett dørrslaget i en bolle med kaldt vann og la de ligge i vannet i 20 minutter. Sand som sitter på bærne vil dermed synke til bunnen. Ta dørslaget ut av vannbollen og skyll i kaldt vann, la bærene renne fra seg og sett dem tilside.

Sautér 1 skivet løk i to ss smør, tilsett bærene og spisskummen, and sautér i 1 minutt på lav varme. Tilsett 4 ss sukker, bland godt og sett tilside.

Kok opp 8 kopper med vann og 2 ss salt i en stor "non-stick" kjele. Hell den vaskede risen over i kjelen og kok kraftig i 6 til 10 minutter, rør et par ganger så risen ikke brenner seg fast på bunnengen. Når risen er passe myk siles vannet av, og skylles i 2 til 3 kopper med lunkent vann

I den samme kjelen som du kokte risen varmer du opp 4 ss smør og 2 ss vann.

I en bolle mikses 2 skjeer med ris, yogurten, og et par dråper med safranvann. Spre blandingen over bunnen på kjelen og varm opp slik at det danne en mør skorpe.

Tilsett to skjeer ris i kjelen, og sprinkle med spisskummen over risen. Repeter disse trinnene slik at risen former en pyramide. Denne formen gir rom for risen til og svelle. Dekk til det hele og kok i ca 10 min på medium varme.

Miks resten av det smeltede smøret og safranvannet med 1/4 kopp med vann, og hell over pyramiden. Plaser et rent hånkle over kjelen, dekk nøye til slik at dampen forhindres i og komme ut. Kok i 50 minutter på lav varme.

Dra kjelen vekk fra varmen og la det avkjøles mens det fortsatt er tildekket, etter 5 minutter på en fuktig overflate slik at skorpen løsner fra bunnen av kjelen.

Fjern lokket og ta ut 2 ss av safran risen og sett tilside.
Deretter plasseres en skje med ris av gangen, på et serveringsfat i alternerende lag med berberis miksen. Form risen som en kjegle. Arranger kyllingen rundt på fatet. Tilslutt dekoreres toppen av kjeglen med safranrisen, litt av berberis miksen, mandler og pistasjnøtter.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License